Een kindvriendelijke tandarts in Huizen

De tandartsen in de praktijk van Visser-Witteveen zijn vriendelijk en rustig. We nemen de tijd voor een behandeling. Maar toch is het voor een kind raar en misschien ook een beetje eng als een vreemde in het mondje kijkt. Daarom is het een goed idee als je je zoon of dochter zo vroeg mogelijk meeneemt naar onze praktijk. Uit ervaring weten we dat 2 jaar een prima leeftijd is voor een eerste bezoek aan de tandarts.

Laat je kind vertrouwd raken met onze tandartspraktijk

Vertrouwd raken met onze praktijk, de tandartsen en
de andere medewerkers. Dat is het doel van zo’n eerste bezoek. We laten  je kind wennen aan de tandartsstoel, eventueel bij jou op schoot. En we kijken even in het mondje. Ben je zelf gespannen als je bij ons op controle komt? Kinderen pikken die signalen op. Dan is het wellicht beter dat je zoon of dochter met je partner meekomt. Nog een paar tips:

  • Uit onderzoek blijkt dat de kans op angst heel klein is als een kind op jonge leeftijd went aan de tandarts. Neem je zoon of dochter dus zo vroeg mogelijk mee naar onze praktijk.
  • Oudere kinderen mogen, als ze dat willen, alleen in onze stoel plaatsnemen. Zonder dat de ouder aanwezig is in de behandelkamer. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.
  • Als je kind zich flink houdt, geef het dan een kleine beloning.

Tandartspraktijk Visser-Witteveen behandelt en adviseert

We begeleiden je kind graag bij de ontwikkeling van een gezond gebit. Als dat nodig is voeren we een behandeling uit. De meest voorkomende problemen bij een melkgebit zijn gaatjes. Als deze cariës groter worden, veroorzaakt dat pijn of ontstekingen. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Behalve de behandeling geven we, in samenspraak met de mondhygiëniste, ook advies over poetsen en voeding.

Heb je nog vragen?